Ponedeljek, 3. 1. 2022
Ob pol enajstih smo srečno prispeli na Kope. Odložili smo kovčke v sobe in čakali na kosilo. Po odličnem kosilu smo se odpravili na smučišče. Razdelili so se v smučarske skupine, spoznali učitelja smučanja in se podali na bele strmine. Učenci začetniki so se prvi dan igrali na snegu, se spoznali s smučarsko opremo in že naredili prve zavoje. Smučarji pa so hitro osvojili vse delujoče smučarske proge. Zelo so se zabavali in spoznali veliko novega. Po večerji nas je čakal še nočni pohod. Prijetno utrujeni smo kar hitro zaspali.

 

Torek, 4. 1. 2022
Zbudili smo se v nekoliko megleno jutro, pozajtrkovali in se pripravili na odhod na smučišče. Razdelili so se v skupine in se podali na bele strmine. Začetniki so vsi pridno osvojili osnove smučanja in se že spuščali po strminah. Ob dvanajstih smo se odpravili na kosilo. Po počitku so se zopet podali novim dogodivščinam naproti. Smučanje sem zaključili malenkost pred četrto ure, ker smo se morali pripraviti na obisk policista-gorskega reševalca v Ski centru Kope, ki nas je poučil o FIS pravilih in osnovah reševanja v gorah, ravnanju ob plazovih. Skratka znanja, ki jih mora imeti vsak smučar. Zvečer smo se z lopatkami odpravili na breg in uživali na snegu.

Po večerji smo bili deležni prijetnega presenečenja. Praznovali smo rojstni dan naše učenke, zato so nas v konferenčni sobi pričakale tri torte in sokovi. Veselo smo zapeli, se malo posladkali in zaplesali. Večer smo zaključili z družabnimi igrami.

 

Sreda, 5. 1. 2022

Zopet nas je zbudila huda megla. Današnja smuka je bila nekoliko krajša zaradi dežja. Po kosilu nas je presenetila sodra, ki je počasi prešla v sneg, zato smo se lahko odpravili na smučišče. Zaradi novozapadlega snega je bilo smučanje prilagojeno razmeram. Popoldne smo preživeli ob kvizih in učnih listih. Večer smo zaključili z nočnim sankanjem, gradnjo iglujev in kepanjem. Po takšnem dnevu smo se že vsi veselili spanja. Jutri pa nas čaka tekmovanje v veleslalomu…